Τα Δώρα της Φύσης – The Gifts οf Nature

Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 14/10/2017 - 15/10/2017
9:30 am - 3:00 pm

Location
Cyherbia

Categories


Eργαστήρι «Τα Δώρα της Γης Ι »

– Θα άντεχες μια μέρα χωρίς τροφή?
– Πόση ώρα αντέχεις με μία αναπνοή?
– Πόσες φορές πήρες κάποιο φάρμακο που είχε μέσα συστατικά από τη φύση?

Ο φύση μας χαρίζει κάθε μέρα, ολόκαρδα ότι έχουμε περισσότερο ανάγκη, καθαρό αέρα, τροφή, νερό και στέγη. Όμως, πολλές φορές αρπάζουμε ότι θέλουμε χωρίς εκτίμηση.

Ένα εργαστήρι αφιερωμένο στα Δώρα της Φύσης με έμφαση στα εποχιακά και τοπικά βότανα της Κύπρου μας. Μικροί και μεγάλοι μπαίνουν σε ένα παιχνιδιάρικο και δημιουργικό ταξίδι μέσα από το οποίο μαθαίνουμε

• γιατί τα βότανα είναι και *γ*ιατρικά
• γιατί η αξία της συνεργασίας είναι πολύτιμη 
• πως μπορούμε να είμαστε ήρεμοι
• να φτιάχνουμε το δικό μας αρωματισμένο ελαιόλαδο

και άλλα πολλά μέσα από

• κινητικά και ψυχαγωγικά παιχνίδια
• παιχνίδια δράματος
• yoga & nature mindfulness
• αφήγηση παραμυθιού

To εργαστήρι είναι σχεδιασμένο για παιδία 6-10 ετών. Όμως είναι ανοικτό και σε μικρότερες ηλικίες, εφόσον συνοδεύονται απο κάποιο ενήλικα, καθώς και σε ενήλικες που έχουν την ανάγκη να ξαναγίνουν παιδιά για λίγο.

Στο διάλειμμα θα παρέχουμε τα υλικά ωστε να φτίαξουμε μαζί με τα παιδίασάντουιτς μας, θα κάνουμε το πικνικ μέσα στο πευκόδάσος.

Το εργαστήρι θα ζωντανέψει στο Βοτανικό Πάρκο και Λαβύρινθο Cyherbia, που βρίσκεται στο χωριό Αυγόρου, επαρχία Αμμοχώστου. Ο χώρος αποτελείται από εννέα υπέροχους βοτανικούς κήπους, ένα δάσος μέσα στο οποίο τα ενδημικά δέντρα και θάμνοι σχηματίζουν το νησί της Κύπρου και επίσης το πρώτο και μοναδικό λαβύρινθο (2000 τ.μ.) στην Κύπρο.

Υπάρχει επίσης εστιατόριο και πωλητήριο όπου μπορείτε να γευτείτε και προμηθευτειτε από μέλι λεβάντας μέχρι κεριά.

Επένδυση
15 € το παιδί
5 € ενήλικες
* 2ο αδελφακι 10 €
* 3ο αδελφάκι 5 €

Συμπεριλαμβάνει
– είσοδο στον κήπο
– τα υλικά για τη κατασκευή του αρωματισμένου μας ελαιόλαδου,
– τα υλικά για το σαντουιτσ
– ένα τσάι (ζεστό ή κρύο) με βότανα

Φορέστε άνετα ρούχα, φέρετε μαζί σας καπέλο και νεράκι.

Πληροφορίες και κρατήσεις
99917437 (Κατερίνα) / 99053263 (Αναστασία)
Kρατήσεις μέχρι 10 Οκτωμβίου

Λίγα λόγια για τις εμψυχώτριες του εργαστηρίου, Αναστασία Κατσούρη και Κατερίνα Κυριάκου.

Αναστασία Κατσούρη
«Ο χορός και η γυμναστική, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ήταν η ζωή μου», ενθυμάται η Αναστασία. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στην Ελλάδα. Έχει δεκαετή πείρα στην διδασκαλία χορού και γυμναστικής σε ενήλικες και παιδιά καθώς και διοργανώτρια δικών της παραστάσεων για τους μαθητές της.

Σύντομα μετά τις σπουδές τις, συνειδητοποίησε πως δεν την γέμιζε η επιφανειακή καλλιέργεια του σώματος. Αναζητώντας την αρμονία, τη χαρά και την εξέλιξη, σύντομα προχώρησε στην μελέτη της τέχνης της ένωσης, τη γιόκα, ως μέσο ολοκληρωτικής καλλιέργειας και υγείας.

Η Αναστασία είναι καταρτισμένη με εκπαίδευσης στην Χάθα Γιόκα και το Chakra Dancing. Συν-θεμελιώσε το Harmony Healing Center στο Παραλίμνι και είναι μεταδίδει ένα τρόπο ζωής αρμονίας και ευημερίας. Όπως η ίδια το ονομάζει, το ” ιερό μας όχημα” χρειάζεται πρώτα αποδοχή και μετά την δική μας φροντίδα. Εμπνέει και διδάσκει τον σεβασμό, αλλά και την πραγματική αγάπη για το σώμα μας.
*************************************************
Η Κατερίνα Κυριάκου συνδυάζει την αγάπη της για μάθηση, δημιουργία και ενδυνάμωση μέσα από τη διδασκαλεία της Αγγλικής γλώσσας και την διοργάνωση δημιουργικών εργαστηριών. Οργανώνει παραστάσεις και εργαστήρια παραμυθιού που προωθούν τη αγάπη για εξέλιξη, την αυτογνωσία και την ευτυχία.
Έχει σπουδάσει Αγγλική Λογοτεχνία στην Αγγλία (BA, MA) και ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της στις Δημιουργικές Τέχνες και Εμψύχωση στη Κύπρο.

Η Κατερίνα έχει διδάξει την Αγγλική γλώσσα σε διάφορες ηλικίες, στον ιδιωτικό και κρατικό φορέα στη Κύπρο και το εξωτερικό. Προσεγγίζει τη διδασκαλία με τη πεποίθηση πως όταν η μάθηση γίνεται βίωμα, τότε η γνώση και η σοφία καλλιεργούνται με ευκολία, διάρκεια και ουσία.

Σε ένα κόσμο που συνεχώς αλλάζει, η ενδυνάμωση των παιδιών με την ικανότητα της δημιουργικής και κριτικής σκέψης είναι ότι πολυτιμότερο, αυτές οι ικανότητες τους εξοπλίζουν με την ικανότητα της διευρυμένης σκέψης και ανθεκτικότητας σε δυσμενής καταστάσεις.

Το όραμά της είναι η δημιουργία της κοινωνίας της χαράς, ξεκινώντας από τον εαυτό μας, την οικογένεια και το σχολείο, κάθε
μέρα.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1806412659650836/

Sharing is caring
Categories:

Leave a Reply