Categories:

11 Years Street Life Festival at The Copy Shop

28/04/2018 at 9:00 am - 7:00 pm

11 Years Street Life Festival

Street Life Festival 2018 11 years!!!!
English follows
Τα The Copy Shop και 2C Design Box και ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με το Κανάλι 6, φέρνουν για 11η χρονιά το Street Life Festival στους δρόμους της παλιάς Λεμεσού! Φέτος, το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 δίνουμε και πάλι ραντεβού στα στενά της πόλης σε Αθηνών και Σαριπόλου!

Το Street Life Festival φέτος πραγματοποιείται για 11η συνεχόμενη χρονιά και έχει πλέον γίνει ένας θεσμός για την πόλη της Λεμεσού αφού κάθε χρόνο περίπου 20.000 επισκέπτες από όλο το νησί καταφθάνουν στην πόλη μας για να λάβουν μέρος ή να παρακολουθήσουν και να διασκεδάσουν στους χώρους που φιλοξενείται το φεστιβάλ.

Είναι το πρώτο event στο είδος του και έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια εναρμονισμένη ατμόσφαιρα μεταξύ της κουλτούρας και της τέχνης του δρόμου με τον υπόλοιπο κόσμο και την ντόπια αντίληψη και νοοτροπία. Όσο τα χρόνια περνούσαν το Street Life κατάφερε να κάνει το graffiti/street art που είναι η βάση του φεστιβάλ πιο αποδεκτό στο ευρύ κοινό και παράλληλα να χρωματίσει προκαθορισμένα κτίρια και περιοχές που το είχαν ανάγκη.

Με αυτό τον τρόπο, οι καλλιτέχνες και κατ΄ επέκταση το φεστιβάλ προσφέρουν όμορφες εικόνες στους καθημερινούς επισκέπτες και εργαζόμενους του κέντρου της πόλης κάνοντας τον κόσμο να αναθεωρήσει ως προς το τι είναι τέχνη και τι βανδαλισμός αλλά και για το πώς θα μπορούσαν να είναι οι δημόσιοι χώροι που μας περιβάλουν καθημερινά. Καλλιτέχνες από όλη την Κύπρο και το εξωτερικό, αναγνωρισμένοι και μη, βάζουν κάθε χρόνο το λιθαράκι τους και όλοι μαζί μετατρέπουν λευκούς ή και λερωμένους τοίχους σε έργα τέχνης και έμπνευσης!

Φέτος θα φιλοξενηθούν και πάλι καλλιτέχνες διεθνούς επιπέδου, εξαιρετικοί καλλιτέχνες στο είδος τους και γνωστοί ανά το παγκόσμιο για την δουλειά και τα εγχειρήματα τους σχετικά με το graffiti/street art.
Eπίσης, οι καλύτερες 30 ομάδες ντόπιων γκραφιτάδων θα συμμετάσχουν όπως κάθε χρόνο στο φεστιβάλ, ανάμεσα τους οι RATE_nls, Edmon1419, Paparazzi, OLAK και άλλοι.

Για ακόμα μια φορά την διοργάνωση του κομματιού του graffiti/street art έχουν αναλάβει οι 2C Design Box που στεγάζονται στην οδό Ιφιγένειας 20.

Εκτός από το γκράφιτι, που προσφέρει έκπληξη και ενθουσιασμό, επίσης άλλες πτυχές της κουλτούρας του δρόμου θα εμπλουτίσουν και φέτος την εκδήλωση.
Όπως κάθε χρόνο το skate και το B.M.X. έχουν πάντα θέση στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους προσελκύοντας επίσης επισκέπτες που θέλουν να παρακολουθήσουν τα παιδιά που τους αρέσει να κάνουν κόλπα σε 2 και 4 τροχούς!
Ζογκλέρ, μουσικοί του δρόμου και άλλοι συνθέτουν εν ολίγοις το πάζλ αυτό προσφέροντας σε όλους όμορφες εικόνες που δεν βλέπουμε συχνά στις πόλεις μας.

Επίσης στο κομμάτι της οδού Σαριπόλου όπως συνηθίζεται θα βρίσκεται η σκηνή που φιλοξενεί ντόπιους και ξένους μουσικούς και DJ που αναλαμβάνουν την ψυχαγωγία του κοινού με δυνατή μουσική όπως Rock, Reggae, Hip Hop, Funky, Alternative!

Μπροστά τους μπορείτε να δείτε street dancers να προσφέρουν ένα εξαιρετικό θέαμα και παράλληλα να βολτάρετε στην οδό Σαριπόλου που πάντα στήνεται το παζαράκι του φεστιβάλ με διάφορες χειροτεχνίες, παιχνίδια και άλλα πολλά!

Όλα τα έσοδα από την ενοικίαση χώρων πάνε στο Ίδρυμα Θεοτόκος όπου συμμετέχει επίσης στο φεστιβάλ.

Όλα αυτά, μαζί με την ξεχωριστή αίσθηση δημιουργικότητας και ευχάριστης διάθεσης όλων των παρευρισκομένων θα συντελέσουν για μια ακόμα αξέχαστη Street Life εμπειρία!

Το Street Life Festival άρχισε το 2007, με σκοπό να δώσει ζωντάνια στην περιοχή με χρώματα και σχέδια, να εμπνεύσει την έκφραση, να δώσει μια πιο funky και alternative αίσθηση στην περιοχή καθώς και για να φέρει τον κόσμο πιο κοντά, προσφέροντάς τους μια ξεχωριστή διάθεση.
Έντεκα χρόνια αργότερα, το festival έγινε σήμα κατατεθέν της Λεμεσού και αποτελεί το μεγαλύτερο ετήσιο festival που διοργανώνεται στην παλιά πόλη της Λεμεσού και που όλοι πλέον ανυπομονούν να ξαναζήσουν.
Καλούμε τους επισκέπτες να προσεγγίσουν το κέντρο της πόλης από τον παραλιακό δρόμο. Υπάρχουν διάφοροι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων στην περιοχή του παλιού λιμανιού και της επίχωσης. Απ΄ εκεί ο χώρος του φεστιβάλ απέχει μόνο 150 μέτρα. Σας συνιστούμε να αδράξετε την ευκαιρία και να χρησιμοποιήσετε ποδήλατα ή πατίνια ή να εξερευνήσετε το κέντρο της πόλης της Λεμεσού περπατώντας.

Τα λέμε στον δρόμο!

11 years Street Life Festival, by The Copy Shop, 2C Design Box, Limassol Municipality and Kanali 6, for one more year brings the city centre of Limassol back to life!!

On Saturday 28 April 2018, more than 20.000 visitors will fill the popular streets of Saripolou and Athinon, in the old town of Limassol. Building walls, sidewalks and abandoned houses will become the canvas and the inspiration for many street/graffiti artists, from all around the world, that want to express their creativity. Impressive and colourful graffiti/street art will make the streets stand out of the crowd, giving the streets a more contemporary and urban character. And the reason for all these? Street Life Festival, organised for 11 consecutive year by The Copy Shop and 2C Design Box.

Apart from the amazing graffiti/street art drawings, many other activities will draw the attention of the public making their day as memorable as possible: incredible choreographies, cool stunts with skateboards, jugglers and street performers. Visitors can also experience the street market consisting of over 50 different stalls with handmade jewellery, handcrafts, games, dog accessories, furniture and other.

All proceeds from the rent of the stalls go to Theotokos Foundation which also participates in the festival.

Amongst around 30 street art crews, visitors can meet international guest artists. Some of the local crews participating are RATE_nls, Edmon1419, Paparazzi, OLAK and others.

The organizational part of the graffiti/street art, setup and design is a collaboration with 2c Design Box.

Throughout the day visitors can enjoy uplifting and dance beats from local bands
Undoubtedly, this day will be another amazing Street Life experience, full of joyful and creative moments!

Street Life Festival is being organised once a year ever since 2007 and aims to bring a funky and alternative twist in the city of Limassol, to inspire expression, to bring people together and to offer an urban perspective that resemble other European cities. Now, Street Life Festival is considered the biggest annual festival organised in the old town of Limassol with thousands of people looking forward to it every year.
We urge the visitors to approach the city centre from the seafront road. There are various car parks by the old port and on the seafront promenade. From there the festival venue is only 150 metres towards the city. We recommend that you grab this chance to use your bicycles, skates, roller blades and explore the city centre of Limassol.

See you in the streets!!

Let's Do It Cyprus! at All over Cyprus

28/04/2018 - 29/04/2018 at 9:00 am - 1:00 pm

Let's Do It Cyprus!

On the 28th and 29th of April, we’re all joining forces across Cyprus in order to clean up our beaches, forests and roadside areas.

The only tools you’ll need are a good mood and a big smile!

You’re all welcome to join us in the island’s biggest voluntary efforts for environmental purposes!

Let’s Do It Cyprus has a listing of all the events taking place over the weekend >> https://www.facebook.com/pg/ldicyprus/events/

Cans for Kids - Saturday's Can Sorting at Cans for Kids

28/04/2018 at 10:00 am - 12:00 pm

Cans for Kids - Saturday's Can Sorting

Every Saturday morning, everyone is invited to come and help with the sorting of cans for recycling.

Wear old clothes. Gloves and snacks are provided.

Organised by and held at the premises of Cans for Kids.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/130729317685995/

GreenFest at Ayia Varvara

28/04/2018 - 29/04/2018 at 10:00 am - 8:00 pm

GreenFest

*English Text Follows*

Ο Αλμυράς – Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Εργαστήρι σας προσκαλεί στο πρώτο του φεστιβάλ, το GreenFest!
Almyras Cultural and Environmental Workshop invite you to our first festival, GreenFest!

Περιλαμβάνοντας βιωματικά εργαστήρια, συζητήσεις, δραστηριότητες για παιδιά, μουσική, παρουσιάσεις, ένα γεύμα potluck, free shop και πολλά άλλα, πρόκειται για ένα σαββατοκύριακο στην Αγία Βαρβάρα που δεν μπορείτε να χάσετε. Καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεματικών, από την κλιματική αλλαγή μέχρι την πολιτιστική και τη φυσική κληρονομιά της Αγίας Βαρβάρας και του Μαθιάτη, θα διασκεδάσουμε και θα μάθουμε σχετικά με τη βιωσιμότητα.

Το φεστιβάλ έχει ελεύθερη είσοδο, είναι φιλικό προς τα παιδιά και ανοιχτό σε όλους!

Η Αγία Βαρβάρα είναι ένα χωριό, 20 λεπτά μακριά από τη Λευκωσία και τη Λάρνακα με αυτοκίνητο, αλλά προσβάσιμο και με λεωφορείο (158 και 121 από Λευκωσία και 409 από Λάρνακα). Επιπλέον, προτείνουμε τη συλλογική χρήση αυτοκινήτων (car sharing). Παρακαλούμε αναρτήστε σε αυτή τη σελίδα, εάν μπορείτε να προσφέρετε μετακίνηση από οποιοδήποτε μέρος προς το φεστιβάλ.
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για την υποστήριξη και τη συνεισφορά: Φίλοι της Γης Κύπρου, Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου, Westfalia Surge, Terra Cypria, Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίας Βαρβάρας, ΑKTH Κέντρο Μελετων και Ερευνας, Ανάκυκλος Περιβαλλοντική, Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών, Future World Centre, Έλλη Γεωργίου, Duncan McCowan και Ομάδα Προστασίας Ιστορικού και Περιβαλλοντικού Πλούτου Μαθιάτη.

Για περισσότερες πληροφορίες ή ειδικά αιτήματα, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της σελίδας μας Facebook, του email μας (almyras.ngo@gmail.com) ή στο 97761217.
****************************************************************************
Πλήρες Πρόγραμμα:
(Παρακαλούμε ακολουθείστε τον σύνδεσμο για να πληροφορηθείτε περισσότερο για κάθε event χωριστά)

Τετάρτη 25 Απριλίου
7:30-9μ.μ. Περιβαλλοντικά Προβλήματα στην Κύπρο εργαστήριο από τους Φίλους Της Γης Κύπρου
https://www.facebook.com/events/897201783794112/
——————————————————————————–
Σάββατο 28 Απριλίου
10-11:30 π.μ. Menstrual Workshop θέτουμε υπό αμφισβήτηση ταμπού σχετικά με την έμμηνο ρήση και ενημερωνόμαστε για προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον
https://www.facebook.com/events/830004393858470/

10-11π.μ. Εργαστήρι Καλλυντικών με φυσικά συστατικά
https://www.facebook.com/events/1833458200284578/

11 π.μ. -12 μ.μ. Εργαστήρι κατασκευής υφασμάτινης τσάντας από μία παλιά φανέλα
https://www.facebook.com/events/388725994927151/

12-1:30 μ.μ. Εργαστήρι «Χαρτογραφείστε το Γεύμα σας», με το Future World’s Centre *προκράτηση θέσεων*
https://www.facebook.com/events/199722540786736/

2-4 μ.μ. Γεύμα PotLuck καθένας φέρνει ένα χορτοφαγικό πιάτο και το μοιραζόμαστε
https://www.facebook.com/events/401498033595581/

3μ.μ. Εργαστήρι με Αράχνες – παρουσίαση κάποιων ειδών αράχνης
https://www.facebook.com/events/1703943186362077/

5μ.μ. Oμιλία σχετικά με τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά Μαθιάτη και Αγιάς Βαρβάρας, Ομάδα Προστασίας Ιστορικού και Περιβαλλοντικού Πλούτου Μαθιάτη

6-7μ.μ. Συζήτηση για την Κλιματική Αλλαγή και την ικανότητα των κοινοτήτων να προσαρμοστούν σε αυτές, Terra Cypria
https://www.facebook.com/events/1847921488834458/

8-11μ.μ. Eco Party με ζωντανή μουσική

Όλη την ημέρα

Free Shop- ελάτε να πάρετε ή να ανταλλάξετε ρούχα, βιβλία και άλλα αντικείμενα
https://www.facebook.com/events/1921401001206317/

Παιδική Γωνιά – εργαστήρια, τραπέζι εικαστικών, γωνιά βιβλίου
https://www.facebook.com/events/578680992477145/

Περίπτερα Περιβαλλοντικών ΜΚΟ

Περίπτερα με φαγητό (vegetarian επιλογές)
————————————————————————————–
Κυριακή 29 Απριλίου
10π.μ.-12μ.μ. Εργαστήρι Αρχιτεκτονικής Τοπίου με την Έλλη Γεωργίου για παιδιά και ενήλικες.
https://www.facebook.com/events/401431220329887/

3-5μ.μ. Εργαστήρι με τον Πτηνολογικό Σύνδεσμο Κύπρου (για παιδιά και ενήλικες)
https://www.facebook.com/events/1798079553830907/

——————————————————————————————
Almyras Cultural and Environmental Workshop invite you to our first environmental festival, GreenFest!

With workshops, discussions, children’s activities, music, presentations, a potluck lunch, a free shop and more this is a weekend in Agia Varvara not to be missed! Covering a wide range of topics from Climate Change to the cultural and natural heritage of Agia Varvara and Mathiatis we will have fun and learn about sustainability!

This festival is free, child friendly and an inclusive event

Agia Varvara is a village located 20 minutes from Nicosia and Larnaca by car and is accessible by bus (158 and 121 from Nicosia and 409 from Larnaca). We encourage car sharing, please post on this page to arrange sharing lifts.

With special thanks to all our supporters and contributors: Friends of the Earth Cyprus, Birdlife Cyprus, Westfalia Surge, Terra Cypria, Community Council of Agia Varvara, AKTI Project and Research Centre, Anakyklos Perivallontiki, Politistiko Ergastiri Agion Omologiton, Future World Centre, Elli Georgiou, Duncan McCowan and the Historical and Environmental Group Mathiatis.

If you need more information or have special requirements please get in touch through our Facebook page, almyras.ngo@gmail.com or call us on 97761217

****************************************************************************
Full Schedule:
(Please follow the link to find out more about each event)

Wednesday 25th April
7.30-9pm Workshop about environmental problems in Cyprus with Friends of the Earth Cyprus
https://www.facebook.com/events/897201783794112/

——————————————————————————–

Saturday 28th April
10-11.30am- Menstrual Workshop- learn how to have a plastic free period and smash those menstrual taboos!
https://www.facebook.com/events/830004393858470/

10-11am- Make your own cosmetics with natural ingredients
https://www.facebook.com/events/1833458200284578/

11am-12pm- Make a cloth shopping bag out of an old t-shirt
https://www.facebook.com/events/388725994927151/

12-1.30pm- Map Your Meal Workshop, with the Future World Centre *Pre-booking required*
https://www.facebook.com/events/199722540786736/

2-4pm- Potluck Lunch- come with a vegetarian dish and share with us!
https://www.facebook.com/events/401498033595581/

3pm- Spider Workshop- show and tell of spider species
https://www.facebook.com/events/1703943186362077/

5-6pm- Climate Change and Community Resilience Discussion, Terra Cypria
https://www.facebook.com/events/1847921488834458/

6-7pm- Natural and Cultural Heritage of Mathiatis & Agia Varvara Talk

8-11pm- EcoParty with live music

All Day Saturday 28th April
Free Shop- come and take or swap clothes, books and other items
https://www.facebook.com/events/1921401001206317/

Kids Corner- with workshops, art table, book area
https://www.facebook.com/events/578680992477145/

Environmental NGO stalls
Street food with vegetarian options

————————————————————————————–
Sunday 29th April

10am-12pm- Landart Workshop with Ellie Georgiou for children and adults
https://www.facebook.com/events/401431220329887/

3-5pm- Bird Box making workshop with Birdlife Cyprus
https://www.facebook.com/events/1798079553830907/

Δωρεάν Αγορά - Free Shop at GreenFest at Ayia Varvara

28/04/2018 at 10:00 am - 7:00 pm

Δωρεάν Αγορά - Free Shop at GreenFest

**English Text follows**

Στο GreenFest, το φεστιβάλ που διοργανώνεται από τον Αλμυρά – Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Εργαστήρι, στην Αγία Βαρβάρα Λευκωσίας, θα υπάρξει ένα Free Shop, το οποίο θα είναι σε λειτουργία στις 28 Απριλίου, από τις 10π.μ. – 7μ.μ.

GreenFest: https://www.facebook.com/events/333575730497499/?active_tab=about

Πρόκειται για μία αγορά χωρίς χρήματα, όπου θα μπορείτε να έρχεστε και να παίρνετε, να δωρίζετε ή να ανταλλάζετε ρούχα, βιβλία ή διάφορα αντικείμενα. Έχετε υπόψιν σας ότι δεκτά μπορούν να γίνουν μόνο αντικείμενα σε καλή κατάσταση.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του Free Shop θα διεξαχθούν και κάποια εργαστήρια για κατασκευή τσάντας για ψώνια από παλιά φανέλα ή παρουσίασης άλλων τρόπων επαναχρησιμοποίησης παλιών αντικειμένων.

Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι να περάσετε από εδώ, να ανταλλάξετε, να δωρίσετε και να πάρετε. Μοιραζόμαστε χωρίς να αγοράζουμε τίποτα.

Τοποθεσία: Αίθουσα Εκδηλώσεων Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίας Βαρβάρας
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο almyras.ngo@gmail.com ή 97 761217

*****************************************************************************

At GreenFest, environmental festival hosted by Almyras – Cultural and Environmental Workshop in Agia Varvara we will have a Free Shop that is open from 10am-7pm on the 28th of April

GreenFest: https://www.facebook.com/events/333575730497499/?active_tab=about

This is a money-free shop where you can come and take, donate or swap clothes, books or household goods. Please note we can only accept clean goods in a good/ working condition

Also during the Freeshop there will be workshops in how to make a shopping bag from an old t-shirt and other ways to reuse old textiles!

All welcome to come by and swap, donate and take. Sharing in the radical act of not buying anything

Location: Ayia Varvara Community Council’s Event Hall
For more information contact almyras.ngo@gmail.com or 97 761217

Παιδική Γωνιά - Kid's Corner at GreenFest at Ayia Varvara

28/04/2018 at 10:00 am - 6:00 pm

Παιδική Γωνιά - Kid's Corner at GreenFest

**English Text follows**

Το GreenFest είναι ένα φεστιβάλ που διοργανώνεται από τον Αλμυρά – Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Εργαστήρι και θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Βαρβάρα Λευκωσίας. Εκτός των άλλων, το Σάββατο 28 Απριλίου, θα περιλαμβάνει και παιδική γωνιά, γεμάτη δραστηριότητες, εργαστήρια και παιχνίδια, από τις 10π.μ. έως τις 6μ.μ.
https://www.facebook.com/events/333575730497499/

Επιπλέον, ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου και η ΑΚΤΗ Κέντρο Μελετών θα βρίσκονται μαζί μας εμπλέκοντας τα παιδιά σε περιβαλλοντικά εργαστήρια και δραστηριότητες.
Τέλος, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πως να φτιάχνουν αρώματα από αρωματικά φυτά, χελώνες από ανακυκλώσιμα υλικά, να διαβάσουν βιβλία σχετικά με την Κυπριακή Φύση και να παίξουν διάφορα παιχνίδια.
Η πρόσβαση στις δραστηριότητες είναι ελεύθερη και ανοιχτή σε όλους.
Παρακαλούμε έρθετε σε επαφή, εάν χρειάζεστε κάποια επιπρόσθετη πληροφορία.

Τοποθεσία: Αίθουσα Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίας Βαρβάρας
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο almyras.ngo@gmail.com ή 97 761217

*****************************************************************************

GreenFest hosted in Agia Varvara by Almyras – Cultural and Environmental Workshop will have a Kid’s Corner full of activities, workshops and games for children from 10am-6pm on Saturday 28th April

GreenFest: https://www.facebook.com/events/333575730497499/

Environmental workshops and activities will be held by BirdLife Cyprus and ΑΚΤΗ / AKTI Project and Research Centre
Learn how to make perfume from herbs, make a recycled turtle, read books about Cypriot nature and play games!

All activities are free and open to all

Location: Ayia Varvara Community Council’s Event Hall
For more information contact almyras.ngo@gmail.com or 97 761217

Dragon Boating Open Day for women and girls at Germasoyia Dam

28/04/2018 at 10:30 am - 12:00 pm

Dragon Boating Open Day for women and girls

Women and girls – join us for an exciting opportunity to try the exhilarating sport of Dragon Boating, with the Cyprus Dragon Boat Federation!

*WHAT IS DRAGON BOATING?*
Dragon boating is a fun and accessible sport for people of all ages who are reasonably fit, a team player and enjoy being on the water!

Dragon boats are brightly painted and decorated with a dragon head and tail for race events. They are made from fiber-glass and are just over 12 m long, weigh about 255 kg and hold a crew of 22 – 20 paddlers sitting side-by-side on benches, as well as a Sweep who steers the boat and a Drummer who beats a large drum at the bow. The crew paddles in time with the drummer.

*IMPORTANT INFORMATION ABOUT THE OPEN DAY*
– Minimum age: girls over the age of 15 are welcome to join
– No prior experience is needed
However
– You MUST be water confident to take part

*MEETING PLACE*
Yermasoyeia Dam – near the bridge.

*BRIEFING*
At the start of the event, the coach from the Cyprus Dragon Boat Federation will give a full introduction, explaining the basic rules, the safety rules and demonstrate the basic stoke techniques.

The Cyprus Dragon Boat Federation will kindly provide all the equipment needed for the event: boats, paddles, buoyancy aids/ personal floating aids etc

Please confirm your place by sending Cyprus Girls Can a message or calling Natalie on 97681067

Event on Facebook https://www.facebook.com/events/886303508214707/

Hosted by Cyprus Girls Can: https://www.facebook.com/CyGirlsCan/

Εργαστήρι κατασκευής υφασμάτινης τσάντας - Cloth Bag Workshop at Ayia Varvara

28/04/2018 at 11:00 am - 12:00 pm

Εργαστήρι κατασκευής υφασμάτινης τσάντας - Cloth Bag Workshop

Hosted by Αλμυράς Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Εργαστήρι

**English Text follows*

Μέσα από το συγκεκριμένο εργαστήρι, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πως μπορούν να κατασκευάσουν τη δική τους υφασμάτινη τσάντα για τα ψώνια τους, μεταποιώντας απλώς μία παλιά φανέλα.

Επαναχρησιμοποιώντας παλιά ρούχα, μπορούμε να ελαττώσουμε κατά πολύ τη χρήση της κοινής πλαστικής σακούλας και να βοηθήσουμε στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Τοποθεσία: Αίθουσα Εκδηλώσεων Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίας Βαρβάρας
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο almyras.ngo@gmail.com ή 97 761217

*****************************************************************************

We will make cloth shopping bags from old t- shirts by cutting and tying knots. Hands on workshop to learn how to upcycle old clothes in a useful way and to decrease the use of single plastic bags.

Location: Ayia Varvara Community Council’s Event Hall
For more information contact almyras.ngo@gmail.com or 97 761217

 

 

Event on FB https://www.facebook.com/events/388725994927151/

Συζήτηση για την Κλιματική Αλλαγή - Climate Change Discussion at Ayia Varvara

28/04/2018 at 5:00 pm - 6:00 pm

Συζήτηση για την Κλιματική Αλλαγή - Climate Change Discussion

Hosted by Terra Cypria and Αλμυράς Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Εργαστήρι

**English Text follows**

Ο Αλμυράς – Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Εργαστήρι σας προσκαλεί στη συζήτηση για την κλιματική αλλαγή και την ικανότητα των κοινοτήτων να προσαρμοστούν σε αυτές.

Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του GreenFest, του φεστιβάλ που διοργανώνει ο ίδιος ο οργανισμός. Τον συντονισμό της συζήτησης έχει αναλάβει ο οργανισμός Terra Cypria, ο οποίος θα παρουσιάσει και τη σύνδεση της παραπάνω θεματικής με τις τοπικές κοινωνίες, όπως εκείνη της Αγίας Βαρβάρας.

Μετά το πέρας της παρουσίασης, θα ακολουθήσει συζήτηση για να διερευνηθούν τρόποι αντιμετώπισης και μέτρα, τα οποία οι κοινότητες μπορούν να λάβουν για να αναπτύξουν την ικανότητά τους να προσαρμοστούν στις κλιματικές αλλαγές.

Τέλος, θα γίνει αναφορά σε πρότζεκτ σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σε μέτρα κατά της ξηρασίας ή σε αγροτικούς συνεταιρισμούς.

GreenFest: https://www.facebook.com/events/333575730497499/

Τοποθεσία: Αίθουσα Εκδηλώσεων Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίας Βαρβάρας
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο almyras.ngo@gmail.com ή 97 761217

*****************************************************************************

As part of GreenFest, the festival in Agia Varvara we invite you to join us for a discussion on community resilience to climate change. Terra Cypria will give a short introductory presentation on the topic of climate change on the global scale and what this means for local places like Agia Varvara.

A discussion will follow to explore solutions and steps local communities can take to make themselves more resilient in the face of environmental changes. Topics could include: community renewable energy projects, anti-drought measures or farming cooperatives.

GreenFest: https://www.facebook.com/events/333575730497499/

Location: Ayia Varvara Community Council’s Event Hall
For more information contact almyras.ngo@gmail.com or 97 761217

Event on FB https://www.facebook.com/events/1847921488834458/

Family House Open Day at The Family House

29/04/2018 at 10:00 am - 7:00 pm

Family House Open Day

On Sunday, the 29th of April we invite all families to come along and spend an enjoyable and inspiring day with the family! Throughout the day you will get the opportunity to explore our venue and get to know more about our classes, concept and lovely instructors! Little artists can get involved in a community art piece and tea lovers get to taste the newest super food on the block!

Programme

Meet-a-Mum Nicosia - Pop Up Event at The Family House

29/04/2018 at 12:00 pm - 4:00 pm

Meet-a-Mum Nicosia - Pop Up Event

We are delighted to join the team at The Family House on their Open Day, Sunday April 29!

It’s an all day, fun and activity-filled event from 10.00 to 19.00, and we are thrilled to welcome you to our ‘Mums in Cyprus Meet-a-Mum’ Pop Up Event anytime between 12.00 and 16.00.

Come and have a coffee and a chat while your children take part in the amazing activities planned on the day.

Meet like-minded mums from your area and say hi to Carine and Kat 🙂

For more information on The Family House Open Day event, please see the programme:

 

1st Children's Charity Vienna Ball in Cyprus at Hilton Cyprus

29/04/2018 at 3:00 pm - 7:00 pm

1st Children's Charity Vienna Ball in Cyprus

This year the Ball Committee is organizing the 1st Children’s Charity Vienna Ball in Cyprus. It would be fair for our small ladies and gentlemen to experience a wonderful time of a fairy tail. The Ball will start traditionally, with an orchestra accompanying the grand opening by the gorgeous debutante dance couples aged from 7 to 15 years old. Traditionally, it’s the debutants that open the ball with Polonais and Waltzes, Polkas, Quadrille, Foxtrot, Gallops will be played during the event.

There are special free courses for young debutants, who will learn and practice ballroom dance etiquette which is taught by the ballet dancer and director of Cyprus Ball Committee Tatiana Zenevich at the Professional Artistic School “Fly-in-dance” (Nicosia). We are proud to announce that children with special needs from “Sunshine of Life” foundation also will take a part in the choreography.All guests have a great opportunity to dance and participate in master class.

In the end, prince and princess of the Ball will be chosen and gifted with pleasant presents.
Beautiful children, happy parents, friendly atmosphere, new relations will unite all Cyprus on 29 April 2018 at Hilton Cyprus hotel.
For additional information, please contact us at +357 99896490.

Cans for Kids - Saturday's Can Sorting at Cans for Kids

05/05/2018 at 10:00 am - 12:00 pm

Cans for Kids - Saturday's Can Sorting

Every Saturday morning, everyone is invited to come and help with the sorting of cans for recycling.

Wear old clothes. Gloves and snacks are provided.

Organised by and held at the premises of Cans for Kids.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/130729317685995/

The Arches Artisan Market at EXHIBITpoliscentre

06/05/2018 - 07/05/2018 at 10:00 am - 4:00 pm

The Arches Artisan Market

Our Vendors will be promoting and selling there unique and original handmade and homemade work. For us to make this market unique we are strictly limited to 20 spaces. The market will run the first Sunday of the month. Anyone interested in booking a space please contact Janet on 99351297.

 

You can find the event online here.

Cans for Kids - Saturday's Can Sorting at Cans for Kids

12/05/2018 at 10:00 am - 12:00 pm

Cans for Kids - Saturday's Can Sorting

Every Saturday morning, everyone is invited to come and help with the sorting of cans for recycling.

Wear old clothes. Gloves and snacks are provided.

Organised by and held at the premises of Cans for Kids.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/130729317685995/

Cans for Kids - Saturday's Can Sorting at Cans for Kids

19/05/2018 at 10:00 am - 12:00 pm

Cans for Kids - Saturday's Can Sorting

Every Saturday morning, everyone is invited to come and help with the sorting of cans for recycling.

Wear old clothes. Gloves and snacks are provided.

Organised by and held at the premises of Cans for Kids.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/130729317685995/

Cookie Dough Boutique Coming to Limassol! at Aphrodite Amathusia Exhibition Center

24/05/2018 - 27/05/2018 at 10:00 am - 7:00 pm

Cookie Dough Boutique Coming to Limassol!

Cookie Dough Boutique is hosting its next International Pop Up in Limassol at The Afrodite Amathusa Cultural Exhibition Centre, bringing you some of the finest international children’s fashion labels, the world’s most in-demand baby care products and the island’s most influential baby and child care experts. With views of the sea and the sun shining bright, join us for 4 days of fun from May 24-27, 10am-7pm daily! Enjoy a Children’s Creative Corner, Speaker’s Corner, and amazing bargains on designer children’s wear.

Cans for Kids - Saturday's Can Sorting at Cans for Kids

26/05/2018 at 10:00 am - 12:00 pm

Cans for Kids - Saturday's Can Sorting

Every Saturday morning, everyone is invited to come and help with the sorting of cans for recycling.

Wear old clothes. Gloves and snacks are provided.

Organised by and held at the premises of Cans for Kids.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/130729317685995/

Cans for Kids - Saturday's Can Sorting at Cans for Kids

02/06/2018 at 10:00 am - 12:00 pm

Cans for Kids - Saturday's Can Sorting

Every Saturday morning, everyone is invited to come and help with the sorting of cans for recycling.

Wear old clothes. Gloves and snacks are provided.

Organised by and held at the premises of Cans for Kids.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/130729317685995/

Cans for Kids - Saturday's Can Sorting at Cans for Kids

09/06/2018 at 10:00 am - 12:00 pm

Cans for Kids - Saturday's Can Sorting

Every Saturday morning, everyone is invited to come and help with the sorting of cans for recycling.

Wear old clothes. Gloves and snacks are provided.

Organised by and held at the premises of Cans for Kids.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/130729317685995/