Τα Εμμηνορροϊκά Κύπελλα και η Μητρότητα

Ένα από τα δεδομένα της ζωής είναι ότι το σώμα μας αλλάζει καθώς μεγαλώνουμε, κι όταν γινόμαστε μητέρες, κάποεις από τις αλλαγές μπορεί να γίνουν προκλητικά άβολες. Η έμμηνος ρύση δεν αποτελεί εξαίρεση. Η γέννηση ενός παιδιού μεταμορφώνει τη ζωή σου με τόσους ποικίλους τρόπους, ένας από τους οποίους είναι και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεις την περίοδό σου.

Για κάθε μητέρα, η επιλόχειος περίοδος βιώνεται διαφορετικά. Λίγο μετά τον τοκετό, πολλές μαμάδες εκπλήσσονται όταν ανακαλύπτουν ότι τα γυναικεία προϊόντα υγιεινής τούς προκαλούν τώρα πόνο ή δυσφορία ή απλά δε λειτουργούν τόσο αποτελεσματικά όπως πριν.

Μερικές μαμάδες ανακαλύπτουν ότι τα συνήθη προϊόντα εμπορίου, ενώ εξακολουθούν να λειτουργούν όντας άβολα, δεν είναι πλέον τόσο αρεστά. Το ότι χρησιμοποιούν ένα προϊόν στο οποίο προστίθενται δωδεκάδες βλαβερές τοξίνες, εκ των οποίων είναι η διοξίνη, τα φυτοφάρμακα, τα εντομοκτόνα και γνωστοί καρκινογόνοι παράγοντες, τις κάνει να νιώθουν ότι δεν είναι πλέον τα κατάλληλα προϊόντα μετά από μια τέτοια καθοριστική εμπειρία του να φέρεις μια νέα ψυχή στον κόσμο.

Επομένως, πώς χειρίζεσαι την περίοδό σου αποτελεσματικά, άνετα και φυσικά κάθε μήνα, ιδιαίτερα μετά τον τοκετό;

Τι θα έλεγες να δώσεις μια ευκαιρία στο εμμηνορροϊκό κύπελλο;

Θα έχεις ακούσει μέχρι τώρα για αυτά τα εναλλακτικά γυναικεία προϊόντα υγιεινής. Στο κάτω-κάτω, είμαστε στο 2019, ακόμη και μεγάλα ονόματα όπως η Tampax τα έχουν συμπεριλάβει.

Πολλές νέες χρήστριες των κυπέλλων περιόδου τα βρίσκουν πολύ άνετα και υγιεινά σε σχέση με τις αναλώσιμες επιλογές –τα συνήθη ταμπόν και σερβιέτες. Τα κύπελλα περιόδου τα απολαμβάνουν κυρίως κοπέλες με βαριά ροή καθώς η χωρητικότητα ενός κυπέλλου μπορεί να φτάσει λίγο παραπάνω από τέσσερα κανονικά απορροφητικά ταμπόν. Πολλές χρήστριες καταφέρνουν να περάσουν μια ολόκληρη ημέρα πλήρους απασχόλησης χωρίς να χρειαστεί να αδειάσουν το εμμηνορροϊκό τους κύπελλο.

Άρα, γιατί είναι τόσο δημοφιλή τα κύπελλα περιόδου;

Ευκολία και άνεση

Παρόλο που φαίνεται μεγαλύτερο από ένα ταμπόν, θα εκπλαγείτε μόλις εξοικειωθείτε με την εισαγωγή κι εξαγωγή, γιατί το επίπεδο άνεσης είναι φανταστικό!

Ενώ πολλές χρήστριες ταμπόν, τα νιώθουν σε κάθε τους κίνηση, αυτά τα μικρά κυπελλάκια περιόδου είναι πολύ πιο ανεπαίσθητα μόλις τοποθετηθούν εσωτερικά. Πολλές φίρμες εμμηνορροϊκών κυπέλλων συστήνουν να τοποθετείτε το κύπελλο σε ένα ορατό σημείο του μπάνιου, κατά το τέλος του κύκλου σας, διότι είναι όντως τόσο άνετο που υπήρξαν περιπτώσεις που ξέχασαν να αφαιρέσουν το κύπελλο όταν τελείωσε η περίοδος. Πάρτε την, ταμπόν…

Επίσης, λόγω του ότι τα κύπελλα είναι κατασκευασμένα από σιλικόνη μπορούν εύκολα να διπλωθούν με διάφορους τρόπους, δίνοντας σας πολλές επιλογές για ομαλή εισαγωγή.

Μόλις γίνει εισαγωγή μέσα στο σώμα, το εμμηνορροϊκό κύπελλο μπορεί να φορεθεί για πολλές συνεχόμενες ώρες, κατά τη διάρκεια τόσο της ημέρας όσο και της νύχτας. Δεν υπάρχει φόβος για διαρροές κι αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα αν έχεις να φροντίσεις ένα υπερκινητικό μωρό, εφόσον δεν απορροφούν τη ροή, κι έτσι ούτε αφήνουν καμιά αίσθηση ξηρότητας.

Μια Πολύ πιο Υγιής Εναλλακτική Λύση

Τα εμπορικά προϊόντα υγιεινής στην Ευρώπη δεν είναι τυγχάνουν ελέγχου κι αυτό είναι πολύ τρομακτικό δεδομένου ότι γίνεται εσωτερική χρήση ή κοντά σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή του σώματός μας. Πέρα από τις γνωστές τοξίνες που βρέθηκαν στα συνήθη γυναικεία προϊόντα υγιεινής, συγκεκριμένα στα ταμπόν, αφήνουν συχνά πίσω τους ίνες, που δύναται να προκαλέσουν σοβαρές αλλεργίες σε μερικές από μας.

Απ’ την άλλη, τα εμμηνορροϊκά κύπελλα είναι κατασκευασμένα από υποαλλεργική ιατρική σιλικόνη που μπορεί εύκολα να αποστειρωθεί σε ζεστό νερό.

Καλύτερο για το Περιβάλλον

Με το πέρασμα των τελευταίων χρόνων, έχουμε φτάσει σε ένα υψηλότερο επίπεδο επίγνωσης της οικολογικής μας ευαισθητοποίησης εδώ στην Κύπρο, κι αυτό είναι πολύ καλό. Καθημερινά, όλο και περισσότερες εταιρείες φαίνεται να υιοθετούν τη σημαντικότητα της φροντίδας του περιβάλλοντος. Αν ψάχνετε τρόπους να μειώσετε τα πλαστικά απόβλητα, τότε αυτός είναι ένας τρόπος. Αντικαθιστώντας τα αναλώσιμα προϊόντα με επαναχρησιμοποιήσιμα, είναι ένας εύκολος τρόπος να συνεισφέρετε σε μια καθαρότερη χώρα και έναν καθαρότερο πλανήτη.

Καλύτερο για το Πορτοφόλι σας

Η μέση γυναίκα χρησιμοποιεί περίπου 12,000 με 17,000 ταμπόν και σερβιέτες σε όλη της τη ζωή. Δεν πρόκειται να υπολογίσουμε ακριβώς τα έξοδα αλλά πρόκειται ένα μεγάλο ποσό ετησίως. Δεδομένου ότι ένα εμμηνορροϊκό κύπελλο είναι επαναχρησιμοποιήσιμο για πολλά χρόνια, θα χρειαστείτε μόνο 4 με 5 κύπελλα σε μια ολόκληρη ζωή για να έχετε τον έλεγχο κατά τη διάρκεια της περιόδου σας. Έτσι απλά, εξοικονομείτε χρήματα και ξεφορτώνεστε ακόμα ένα πράγμα από τις έννοιες σας.

Αγόρασε Εμμηνορροϊκό Κύπελλο από την Κύπρο

Και τα σπουδαία νέα είναι… ότι έχουμε το κατάλληλο κύπελλο περιόδου εδώ στην Κύπρο.

Το Κύπελλο Green Rays έρχεται σε 3 μεγέθη στοχεύοντας στην βέλτιστη εφαρμογή για κάθε γυναίκα.

Δώρο: μαζί μ’ αυτό το προϊόν παίρνετε ένα διακριτικό πουγκί αποθήκευσης από οργανικό βαμβάκι αποφεύγοντας συσκευασίες που διαλαλούν από μακριά «προϊόντα περιόδου!»

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Κύπελλο Green Rays ελάτε στην ιστοσελίδα μας, κι αν είστε έτοιμη να κάνετε το βήμα, μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα σ’ όλο το νησί.

Sharing is caring
Categories:ARTICLESMiC Exclusives

Leave a Reply