Street Life Festival 2019 – 12 Years

Loading Map....

Date(s) 04/05/2019
Time 9:00 am - 7:00 pm

Location
Saripolou Square Limassol
Saripolou and athinon Street, Limassol

Categories


Street Life Festival 2019 12 years!!!!
English follows
Τα The Copy Shop , 2C Design Box, η Advertte και ο Δήμος Λεμεσού και σε συνεργασία με το Κανάλι 6, φέρνουν για 12η χρονιά το Street Life Festival στους δρόμους της παλιάς Λεμεσού! Φέτος, το Σάββατο 4 Μαΐου 2019 δίνουμε και πάλι ραντεβού στα στενά της πόλης σε Αθηνών και Σαριπόλου!

Το Street Life Festival φέτος πραγματοποιείται για 12η συνεχόμενη χρονιά και έχει πλέον γίνει ένας θεσμός για την πόλη της Λεμεσού αφού κάθε χρόνο περίπου 20.000 επισκέπτες από όλο το νησί καταφθάνουν στην πόλη μας για να λάβουν μέρος ή να παρακολουθήσουν και να διασκεδάσουν στους χώρους που φιλοξενείται το φεστιβάλ.

Είναι το πρώτο event στο είδος του και έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια εναρμονισμένη ατμόσφαιρα μεταξύ της κουλτούρας και της τέχνης του δρόμου με τον υπόλοιπο κόσμο και την ντόπια αντίληψη και νοοτροπία. Όσο τα χρόνια περνούσαν το Street Life κατάφερε να κάνει το graffiti/street art που είναι η βάση του φεστιβάλ πιο αποδεκτό στο ευρύ κοινό και παράλληλα να χρωματίσει προκαθορισμένα κτίρια και περιοχές που το είχαν ανάγκη.

Με αυτό τον τρόπο, οι καλλιτέχνες και κατ΄ επέκταση το φεστιβάλ προσφέρουν όμορφες εικόνες στους καθημερινούς επισκέπτες και εργαζόμενους του κέντρου της πόλης κάνοντας τον κόσμο να αναθεωρήσει ως προς το τι είναι τέχνη και τι βανδαλισμός αλλά και για το πώς θα μπορούσαν να είναι οι δημόσιοι χώροι που μας περιβάλουν καθημερινά. Καλλιτέχνες από όλη την Κύπρο και το εξωτερικό, αναγνωρισμένοι και μη, βάζουν κάθε χρόνο το λιθαράκι τους και όλοι μαζί μετατρέπουν λευκούς ή και λερωμένους τοίχους σε έργα τέχνης και έμπνευσης!

Φέτος θα φιλοξενηθούν και πάλι καλλιτέχνες διεθνούς επιπέδου, εξαιρετικοί καλλιτέχνες στο είδος τους και γνωστοί ανά το παγκόσμιο για την δουλειά και τα εγχειρήματα τους σχετικά με το graffiti/street art.
Εκτός από το γκράφιτι, που προσφέρει έκπληξη και ενθουσιασμό, επίσης άλλες πτυχές της κουλτούρας του δρόμου θα εμπλουτίσουν και φέτος την εκδήλωση.
Όπως κάθε χρόνο το skate και το B.M.X. έχουν πάντα θέση στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους προσελκύοντας επίσης επισκέπτες που θέλουν να παρακολουθήσουν τα παιδιά που τους αρέσει να κάνουν κόλπα σε 2 και 4 τροχούς!
Ζογκλέρ, μουσικοί του δρόμου και άλλοι συνθέτουν εν ολίγοις το πάζλ αυτό προσφέροντας σε όλους όμορφες εικόνες που δεν βλέπουμε συχνά στις πόλεις μας.

Επίσης στο κομμάτι της οδού Σαριπόλου όπως συνηθίζεται θα βρίσκεται η σκηνή που φιλοξενεί ντόπιους και ξένους μουσικούς και DJ που αναλαμβάνουν την ψυχαγωγία του κοινού με δυνατή μουσική όπως Rock, Reggae, Hip Hop, Funky, Alternative!

Μπροστά τους μπορείτε να δείτε street dancers να προσφέρουν ένα εξαιρετικό θέαμα και παράλληλα να βολτάρετε στην οδό Σαριπόλου που πάντα στήνεται το παζαράκι του φεστιβάλ με διάφορες χειροτεχνίες, παιχνίδια και άλλα πολλά!

Όλα τα έσοδα από την ενοικίαση χώρων πάνε στο Ίδρυμα Θεοτόκος όπου συμμετέχει επίσης στο φεστιβάλ.

Όλα αυτά, μαζί με την ξεχωριστή αίσθηση δημιουργικότητας και ευχάριστης διάθεσης όλων των παρευρισκομένων θα συντελέσουν για μια ακόμα αξέχαστη Street Life εμπειρία!

Το Street Life Festival άρχισε το 2007, με σκοπό να δώσει ζωντάνια στην περιοχή με χρώματα και σχέδια, να εμπνεύσει την έκφραση, να δώσει μια πιο funky και alternative αίσθηση στην περιοχή καθώς και για να φέρει τον κόσμο πιο κοντά, προσφέροντάς τους μια ξεχωριστή διάθεση.
Έντεκα χρόνια αργότερα, το festival έγινε σήμα κατατεθέν της Λεμεσού και αποτελεί το μεγαλύτερο ετήσιο festival που διοργανώνεται στην παλιά πόλη της Λεμεσού και που όλοι πλέον ανυπομονούν να ξαναζήσουν.
Καλούμε τους επισκέπτες να προσεγγίσουν το κέντρο της πόλης από τον παραλιακό δρόμο. Υπάρχουν διάφοροι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων στην περιοχή του παλιού λιμανιού και της επίχωσης. Απ΄ εκεί ο χώρος του φεστιβάλ απέχει μόνο 150 μέτρα. Σας συνιστούμε να αδράξετε την ευκαιρία και να χρησιμοποιήσετε ποδήλατα ή πατίνια ή να εξερευνήσετε το κέντρο της πόλης της Λεμεσού περπατώντας.

Τα λέμε στον δρόμο!

12 years Street Life Festival, by The Copy Shop, 2C Design Box, Advertte, Limassol Municipality and Kanali 6, for one more year brings the city centre of Limassol back to life!!

On Saturday 4th of May 2019, more than 20.000 visitors will fill the popular streets of Saripolou and Athinon, in the old town of Limassol. Building walls, sidewalks and abandoned houses will become the canvas and the inspiration for many street/graffiti artists, from all around the world, that want to express their creativity. Impressive and colourful graffiti/street art will make the streets stand out of the crowd, giving the streets a more contemporary and urban character. And the reason for all these? Street Life Festival, organised for 12 consecutive year by The Copy Shop and 2C Design Box.

Apart from the amazing graffiti/street art drawings, many other activities will draw the attention of the public making their day as memorable as possible: incredible choreographies, cool stunts with skateboards, jugglers and street performers. Visitors can also experience the street market consisting of over 50 different stalls with handmade jewellery, handcrafts, games, dog accessories, furniture and other.

All proceeds from the rent of the stalls go to Theotokos Foundation which also participates in the festival.

Throughout the day visitors can enjoy uplifting and dance beats from local bands
Undoubtedly, this day will be another amazing Street Life experience, full of joyful and creative moments!

Street Life Festival is being organised once a year ever since 2007 and aims to bring a funky and alternative twist in the city of Limassol, to inspire expression, to bring people together and to offer an urban perspective that resemble other European cities. Now, Street Life Festival is considered the biggest annual festival organised in the old town of Limassol with thousands of people looking forward to it every year.
We urge the visitors to approach the city centre from the seafront road. There are various car parks by the old port and on the seafront promenade. From there the festival venue is only 150 metres towards the city. We recommend that you grab this chance to use your bicycles, skates, roller blades and explore the city centre of Limassol.

See you in the streets!!

Event on Facebook https://www.facebook.com/events/770502893328783/

Sharing is caring
Categories:

Leave a Reply